dilluns, 14 de març de 2011

Panses a l'ombra del Mondúver


Evarist Donet Donet, concejal de Cultura de Barx, historiador amb obres tan bones com Barx i els monjos d ela Valldigna, fa uns mesos em va demanar que col-laborara a un llibre colectiu per tal de celebrar el 150 aniversari de l'arribada de dues families de Xaló a la Drova.

Ara, mesos després, aquest projecte ha vist la llum, un magnífic treball obra d'una quinzena d'autors que parlen de tot tipus d'aspectes diversos relacionats amb aquesta valls clavada entre munanyes que viu a l'ombra d'eixa serralada màgica que és el Mondúver, que des de fa milers d'anys va estar poblada. Des de Parpalló fins la Drova més urbanitazada i actual, passant per diversos espais interessants, des de la natura que l'envolta, les seues aigues, la seua idoneitat com espai per tal de fer cinema, font d'inspiració per artists, músics i poetes i un llarg etcétera on hi ha hagut un espai per tal de parlar de l'objecte de la meua investigació, la pansa i els riuraus.

Un llibre colectiu amb una colla: Santiago la Parra, Josep Piera, Félix Murcia, el propi Evarist Donet, Valentin Villaverde, Ignasi Mora, Ximo Vidal, molts més i un servidor.

Açí teniu el resultat: Panses a l'ombra del Mondúver. Espere que vos agrade així com les vostres i constructives crítiques. gaudiu de la lectura.

2 comentaris:

pepa guardiola ha dit...

Molt interessant el treball. Cal donar-li difusió per les aportacions que fas i perquè ens queda molt per saber i estudiar dels riuraus.

Bea ha dit...

Hola,
Somos la pareja del centro que compraron una de las arquitecturas ligadas a los riu raus que con tanta pasion describes.
Aunque desafortunadamente robaron la estufa de hierro y otros elementos para la pansa, hemos protegido los paramentos verticales de la construccion para impedir que siga deteriorandose, a la espera de tiempos mejores.
Encontrar tu blog y tus comentarios ha sido un grato descubrimiento.
Bea.